Laitanpa tänne kutistemuovikokeiluni ( krymppis ). Ajattelin että teenpä muutaman kaakelilaatan minikeitiöön.
Tilasin vain 1 kpl A4 valkoista kutistemuovia. Muistaakseni se kutistuu n.7 x pienemmäksi uunissapaiston jälkeen.
Siis piirsin lyijykynällä laattojen ääriviivat kutistemuoviin 7cm x 7cm, eipä tule kovin montaa.



Suunnittelin kuviot ja piirsin ne muistaakseni permanenttitussilla. Tässä ne ovat, leikkaus paloiksi saksilla ja uunipellille leivinpaperin päälle niin etteivät kosketa toisiinsa.


Kuva vielä paiston alusta, laatat vielä isoina, kutistuminen ja käpristyminen alussa.





Ohjeessa oli paistoaika jotain?? ja lämpötila +175 C. No paistoin nuita määrätyn ajan ne käpristyvät ja kutistuivat ja pilng uunikello sanoi nyt on aika ottaa ne pois. Ajattelin että no nehän ovat vielä pahasti käppyrässä mutta kun aika meni umpeen niin otin pellin uunista ja ajattelin että josko ne suoristuisivat kun jäähtyvät. No eivätpä suoristuneet vaan jäivät tuollaisiksi rulliksi. No VOI surkeus. Kyselin ohjeen perään että mitä nyt? Sain uuden ohjeen; pane ne takisin uunii + 200 C niin kauaksi aikaa että ne oikenevat. En muista kuinka kauan ne lopulta olivat uunissa mutta sain ne kyllä jotakuinkin suoriksi.



Tässä ne nyt ovat kahden paiston jäljiltä mutta ne eivät ole suorakulmaisesti suoria vaan vinoja. Jossain kaapin kätköissä kai nuo ovat odottelemassa. Toivottavasti tästä olisi jollekin apua. Siis paista kauemmin kuin ohjeessa!