Kankaan osto oli helppo valinta kun ei täällä kangaskaupassa ollut muuta tiheyttä kuin tuo. Lasketaanko se sitten että 6 ruutua 1 cm:llä vai miten mutta se pitäisi olla Aida kangasta nimeltänsä. Niitä pitäisi kai olla eri kokoisia/ tiheyksiä kankaissa, minäkään en tiedä muuta kuin sen mitä nyt käytin. Ostin 20 cm pitkän / leveän suikaleen. Siitä jää ihan kivasti reunavara.


Otin kopiokoneella 1:1 kankaasta kopion musta paperi taustalle että reiät tulee näkyviin mustana. Sitten piirtelin rasteja ja tein tuon suunnitelman paperille ja väritin vähän väriä malliksi. Lankojen menekistä en paljon osaa neuvoa. Värit käytin sitä mukaan kun edistyi.



Langat oli tällaisia, yhdessä oli tuo pyörylä vielä tallella. Tuo täysi punainen kerä on vain mallina minkä kokoinen kerä oli alussa. Neulana on ´´parsinneula`` eli tylppäkärkinen kanavatyöneula kai se on oikealta nimeltään.



Neula ei saa olla kovin paksu verrattuna tuohon reikään. Tuo neula oli jo ehkä hiukan liian paksu mutta kun lankakin oli aika paksu niin se kyllä toimi. Tylppä kärki on hyvä minun mielestäni.



Joskus olen ostanut kirppikseltä tällaisia neuloja. Keltapohjaisessa on sopivan ohuita tähän työhön , nuo toiset on jo aivan liian paksuja.






Kulmat taitoin näin. Ja ompelin ristipistoina. Tuossa kuvassa näkyy myöskin että aloituksessa huolittelin kankaan reunat  ompelukoneella sik sak pistoilla ettei työ purkaannu reunoista työn edetessä.
Ja ristipistoista sen verran että ne pitää olla koko työssä samaan suuntaan tehtynä kääntelitpä työtä mihin suuntaan tehdessä. Eli merkka vaikka hakaneulalla mikä on työn yläreuna niin voit tarkistaa siitä nopeasti. Siis jos teet ensimmäisen alimmaisen piston oikealle viistoon ja päälle piston vasemmalle viistoon niin koko työ pitää olla tehtynä samoin. Tuon mustan langan kanssa sai kyllä olla tarkkana, piti ihan neulalla välillä kokeilla että onko se päällimmäisenä oleva lanka nyt sitten vasemmalle viistossa kun käänsi työtä tai aloitti tauon jälkeen.
Reunat käänsin kaksinkerroin ja pistelin yhden rivin ristipistoja läpi. Sitten leikkasin ylimääräisen kankaan pois. Jätin noin kolme ruutua ristipisto-ompelun jälkeen saumavaraa taakse. Tarkoitus olisi vielä silittää tukikangas kiinni taakse, mutta näköjään se pärjää ilmankin. Prässäsin valmiin  työn harsokankaan läpi ensin nurjalta puolelta ja sitten vielä varovasti oikealta puolelta.

 Mietin pitkään että jätänkö reunaan tuon kivan ristipistorastireunan mutta sitten tein toiseen kertaan ympäri ja täytin nuo välit. Tuossa kuvassa jos tarkkaan katsoo niin näkee että rasteja on tullut vahingossa vähän väärään suuntaankin. Teko oli tosi hankalaa tietyssä valossa. Mutta pienessä tiheässä työssä se ei paljon vaikuta lopputulokseen. Toivottavsti näistä olisi apua. Minäkin olen vain aloittelija näissä puuhissa. Netistä kyllä löytyy ohjeita varmaan.


Kuvat laitettu jälkeenpäin uudestaan, kuva ja teksti voi olla vähän erilailla kuin alkuperäisessä.