Kukka ja kannu

Sekatavara

Elintarvike

Ahaa... nyt se selvisi minne Heidillä oli kiire ovesta mennä. Tietysti Neiti tavaratalon omistaja oli hiukan salaperäinen. Tavaratalossahan on avajaiset. Katsokaa vaikka. On porukkaa kuin pipoa ja viirinauhaa koristeena.

Kauppa on käynyt hyvin kun hyllyt on jo aika tyhjillään. ( ei oleet edes täynnä hih ) Mallinuken päältäkin on ostettu vaatteen pois. No ei hätää tilanne varmaan tavaratäydennyksen osalta korjaantuu Joulun jälkeen alkaviin alennusmyynteihin menessä tai sen jälkeen!

Väkeä piisaa joka maailman kolkasta... sekä satumaailmasta asti. Taina tuolla ihmettelee lampunvarjostinta että onko siinä appelsiineja vai mitä ne on. Tuumailee että tarvisikohan hankkia silmälasit.

Avajaisia juhlitaan vielä kakkukahvien merkeissä Cafe Pink Rosessa. Lilli juttelee Aslakin kanssa Lapin kuulumisia. Aslak kertoo Lillelle että tänä vuonna on ollut ihmeellinen syksy; niin pitkään on ollut lämmintä keliä ja ei lunta kuin nimeksi, pakkasista puhumattakaan. Porot ovat saaneet syödäkseen sulasta maasta herkkujäkälää ja poroerotuksetkin on jo alkaneet. Niin ja toimittihan se Aslak tuonne elintarvikeosastolle poronpaistia ja tatteja myyntiin. Ja leipomon puolelle hilloja että saa tehdä taas täytekakkua sun muita leivoksia.

Juhlavieraat herkuttelemassa. Herra Grashopper on jo jemmannut palan kakkua. On kuulemma jo kiire talvilepoon.  Harmitteli kun nämä avajaiset venyivät näin myöhään syksyyn , kylmä alkaa kolotella luuvaloisia jäseniä. Taas ensikesänä kuuluu kaamea siritys kun pitää saada nivelet notkeiksi. ( Hah hah haa...  meneekö heinäsirkatkin talviunille?) No saduissa voi mennäkin.