Aslak on vuokrannut Heidiltä varastotilan Nilikentältä koska Aslakilla ei ole pysyvää asumusta. Varastosta kuuluu sahausta ja paukutusta. Mtähän miehellä on mielessä.Sänkykö siitä on tulossa?Ehei... ei Aslak sänkyä tarvitse vaika varastotiloissa voisi väliaikaisesti vaikka nukkuakin. Aslak teki mootorikelkkaansa reen. Hän esitteli rekeä enollensa joka sanoi että muten hyvä reki mutta vetoaisa on väärässä paikassa. Pitää laittaa alemmas nuihin jalaksen tappeihin kiinni niin että saa kääntyvän reen. Keskellä edessä on tuo pyöreä kohta josta etujalakset liikkuu. Muita hienouksia Aslak esitteli enollensa; on lenkit reen laidoissa joista voi sitoa tavarat kiinni niin etteivät putoa kyydistä niin kuin eräänkin kerran Aslak oli ajellut kymmenen kilometriä ja perillä huomasi reen olevan tyhjän. Ja sitten tuo selkänoja on hyvä jos joku on kyydissä niin saa nojata sitä vasten eikä selkä väsy. Sen nojan saa irti ja reenpäälle vaikkapa pöytälevyksi eväsretkille tai leikkuulaudaksi. Niin ja sen voi asetta reen etuosaan tuiskutuulella suojaamaan lumipöllyltä. Kyllä on Aslak miettinyt tarkoin yksistyiskohtia, eno kehui. Käytösä sen sitten näkee mitä puutteita siinä vielä ilmenee.Tässä pöytälevynä. ( huomaa kääntyvät etujalakset ) Aisan kinnitys pitää vielä korjata.Ja tässä selkänoja on tuulensuojana.Ai... Ai... Aslak , kyllä se vetoaisa nyt täytyy korjata ihan totta , sanoi eno.
Aslak lupasi tehdä sen vielä illalla , mutta nyt Aslakilla on kiire kauppaan.Aslak on mennyt ruokaostoksille, pitäähän sitä Jouluherkut saada mukaan. On piparia kätevässä purkissa, suklaata oikein Hollannista, juomia jostain Koiramäeltä, maitoa onkohan se kissoille tarkoitettu tuumaa Aslak ja jatkaa kärryn täyttöä. Valikoima kaupassa on runsas ja niinpä Aslak saa kaiken mitä tarvitsee Jouluna.Aslak miettii että onneksi hän vuokrasi tämän varastotilan Heidiltä Nilikentältä. Varasto toimii kivasti välietappina kaupan ja ´´ulkomaailman´´ välimaastossa. Siellä on hyvä vaihtaa rytkyvaatteet kun menee kylille, tehdä pientä rakennustoimintaa, pakata ostoksia ja ottaa hätätilassa vaikka nokoset.

Ompas Aslak nyt ostanutkin herkkuja monenlaisia ja kirjojakin Joulunpyhiksi lukemisiksi. Nahkaiseen tilavaan laukkuun Aslak pakkaa ostokset huolellisesti.

...jatkuu...