Löysin tämän mökin jätteenkierrätyskeskuksen puujätelajittelupaikan päältä kun olimme viemässä metalli- ja lasijätettä kierrätykseen. Ajoimme jo ohi mutta sitten kiljasin: Stop, stop, Seis pysähdy tuolla on nukkekoti. Ukkokulta kuuliaisena miehenä tyrkkäs jarrut päälle ja minä ryntäsin nukkekodin kimppuun. Harmi että olin niin kiireisenä etten hokasannut ennen kuin kotona että katto jäi jonnekin puukasaan. No ei se mitään. Nukkekoti oli vähän kulmista rempallaan, liitokset irrallaan, kaameat tapetit, ikkunalautaa puuttui ja ovikarmikin rempotti , yläkerran väliseinäkin puuttui.

Tälläisen siitä sain 3 päivää pyöriteltyäni: tapettia seinäpintaan, rappuset rakensin sytyketikuista, uusi väliseinä yläkertaan ja lattiat kuntoon. Niin ja ensin tietysti naulasin kulmat kiinni että talo pysyy kasassa ja siistin seinäpintoja raapimalla entisiä tapetteja pois. Sitten talo jäi muutamaksi kuukaudeksi odottelemaan uutta inspistä.

Uusi inspis tuli ja tein huonekaluja 1:16 koossa. Tässä keittiötä. Ruokailuryhmä etualalla ja takaseinälle aloin tekemään keittiön kaappeja.

Olohuoneeseen rakensin takan, no saa kelvata vaikka ei nyt ihan tullut sellainen kuin piti. Sohva ja pöytä on tehty taaskin sytyketikuista. Lattia on remontista jäänyttä muovimattoa joka jäljittelee lautakuviota. Pilkoin muovimaton pieniksi 2 x2 cm paloiksi ja kokosin yhteen. Näin se ei näytä 1:1 isokuvioiselta lankulta vaan miniparketilta.

Tähän on tulossa makuuhuone. Nyt sitten taas odotellaan uutta inspistä ompelukoneen parissa. Petikamppeet ja sohva kaipaavat ainakin kangasta.