IMG_0557-normal.jpg

Rikkalapion tekoon tarvitset ohutta metallilevyä esim. majoneesituubista saa hyvää materiaalia ja foliovuoka käy myöskin.

Tarvitset myös vanhat huonot sakset metallin leikkuuseen. Muita työkaluja: pinsetit, cocteil ja/ tai grillitikun, terävän neulan ja lankaa, kynän ja kaavapaperin, ehkä pienen suoran palan sytyketikkua.

IMG_0548-normal.jpg

Piirrä kaava kuvan mukaan ensin ´´neliö´´ jossa sivun pituus on 2,5 cm x 2 cm x 2 cm x 2 cm, Yksi sivu on pitempi jos haluat että lapion etureuna on leveä. Sitten lisäät kaavaan kuvassa näkyvät ulokkeet.Leikkaa kaava paperista irti ja laita se metallilevyn päälle. Piirrä metallilevylle cocteiltikun avulla rikkalapion kaava kaavan reunoja myötäilen. Leikkaa vanhoilla saksilla metalliin piirretty kuva  irti.

IMG_0549-normal.jpg

Nyt tarvitset pinsettejä joilla taivutat ensin etureunaan 1 mm taitoksen ja sitten nuo sivut ylös. ( kuvassa ei erotu tuo etureunan taitos)

IMG_0550-normal.jpg

Tässä huomaat että etureuna on pyöreä. Sivut on nyt ylhäällä, noste myöskin takaa varovasti kynnellä tai puupalalla tukien takareunaa ylöspäin. Nipistä kulmia sopivasti yhteen. Jos kulmissa on ylimääräistä leikkaa varovasti pois tai taivuttele taaksepäin.

IMG_0553-normal.jpg

Taivuta varsiosa varovasti grillitikun ympärille tehdäksesi kädensijan .

IMG_0556-normal.jpg

Ja vielä jos haluat ripustaa rikkalapion naulakkoon niin avaa hiukan kahvaa ja tee neulalla reikä ja pujota lanka ja tee pieni lenkki. Paina kädensijan kahva takaisin pyöreäksi. (Tuossa kuvassa näkyy tuo 1 mm taitos etureunassa takapuolella.)

IMG_0546-normal.jpg

Hauskoja hetkiä rikkalapion askarteluun! Jos haluat Rikkalapion voi maalatakin. Itse jätin metalliseksi.