Lisäilen uusia tähän yläosaan.Materiaalivaihdossa sain Sirkalta valkeaa huovan tapaista, Tiinalta ruskeaa huopaa ja Jaanalta froteen palan. Niistä sitten väsäsin näitä pieniä nalleja ja koiria sekä pyyheliinan ja huopatossut. Nallet ja koirat; ohjeet Microcraft kirjasta. Huopikkaat oma kaava. Pyyheliina oma ohje myöskin.Eilen illalla en malttanut mennä nukkumaan kun piti saada nämä ensin valmiiksi. Tein korutelineet mustista samettipohjaisista laatikonosista joita oli materiaaleissa. Korunosiakin löytyi materiaaleista; pienemmät timangit. Ketjut ja muut korunosat kaivelin romuistani. Höyhensulatkin oli materiaaleissa. Kukat laitoin vielä koristeiksi.

Kakkuvati syntyi myöskin. Ruuvin kaivoin (päästäni pudonnut kai) romukopasta, oli kai tietokoneen osista kun oli tylppäpäinen. Liimasin sen pohjaan kiinni ja ei kun torttuja tarjolle.Aika tarkkaan käytin tuon teepannu/ kuppikankaan. Ompelin/liimasin siitä 2 x patakinnas, pannumyssyn, ( Marian ohje ) 3x patalappua, 2 x pyyheliinan, essun, pöytäliinan ja ´´pulataikinaliinan´´. ( pitsi ja silkkinauha omasta varastosta ) Pullataikinassa taikina on iso puuhelmi korkin sisällä.


Hyllylaudat on omia materiaaleja mutta makaroniapinat, numerot ja naulakonkoukut ( nupineulat) on vaihdossa saatuja.Punotun jakkaran neliskulmaiset tikut sain vaihdossa. Poikkipiennat omia grillitikkuja ja tuo istuinnaru on samaa jota te saitte vaihdossa minultapäin.Tässä taas uusia näpertelyjä. Taulunkehyksiä, tauluja, kukka-asetelma ja pikku ukko laatikosta ponnahtaneena.


 Kamelitaulu vaikka lastenhuoneeseen.

Vähän Jouluisempi asetelma.Ja se puputaulu josta mainitsin  jo aiemmin tyynyjen yhteydessä.Eilen illalla aloin ompelemaan nuita pieniä tyynyjä, yhden kuvan jätin taulukuvaksi. Printti kuva ruusu päätyi myöskin tauluksi. Tuo isosta puuhelmestä ja kahdesta mustasta puurinkulasta ja tähti osasta tein jalkalampun, ehkä siihen saadaan valot joskus. Niinestä ja seesaminsiemenistä tein ´´olkilyhteitä´´pikkulinnuille.( vartena lyhteellä grillitikku ) Omaa mustaa niintä löytyi kaapista lisäksi joten tein yhdenpannunalusen vielä ja pari mattoa.Löysin täältä maton tekoon minulle uuden tekniikan ( toothbrush rug ) joten kokeilin sitä niinestä ja pullonkorkki keskelle aloitukseksi. Työvälineenä oli parsinneula.Tuolla tekniikalla tehdään varmaan korejakin. Ihan helppo, kannattaa kokeilla. 
Pitihän minun illalla vielä alkaa leikkimään valoilla kun löysin yhden lampun johtoineen ´´jemma´´ nimisestä paikasta. Tuohon lamppuun käy sekä väritön tähti että tuo punainen, ompahan vaihtokupu vaikka jouluksi tuomaan tunnelmaa.Kuvaus tuotti pieniä ongelmia kun piti löytää talon´´ pimein´´ huone. ( askarteluhuonetta lukuunottamatta) No täällähän on pitkä päivä, muutama tunti/ viikko enää niin aurinko ei laske moneen kuukauteen. Siispä etsin saunan nurkkauksen jossa sain kuvattua yövaloa. Johdolle pitää kaivertaa pöytää vasten olevaan rinkulaan kolo ettei lamppu ole keikallaan.
 Materiaalivaihdossa Jaanan, Susannan, Sirkan, Tiinan ja Qawsin kanssa vaihdetusta /saaduista askartelutavaroista syntyi tänään tällaisia.
Printtikuvista tauluja eri tekniikoilla. Nuo metallitaulujen taustametallit on omista sinappituubin metalleista, mutta kannakkeet ja kuvat on vaihtosaamisia. Iso kukkakuvio taulussa on Susannan pakettikortista. Puukehykset kahvitikuista. Taustapahvia tauluihin oli materiaaleissa. Korkkipullonkorkkitiivisteestä oli ihan pakko tehdä niinen kanssa pannunalunen. Kuparilevystä  kakkuvuoka. Tuikkukipon pohjasta dippitarjotin ja kynttilänjalat  tein tuikkukipon sydämenpidikkeistä ja metallikupeista (pienet nupineulat sisällä tukemassa kynttilää ; kynttilät topspuikon varresta maalattu vaal.siniseksi ). Peilihyllyn tein sinapituubin metallista ( oma ) ja pienestä peilinpalasesta jonka kiinnitin kaksipuoleisilla tarroilla.Tuon kanataulun kehystys oli hauska ´´vahinko´´. Leikkasin innoissani kulmaleikkureilla kulmat ja sitten kun sovitin kulmia niin pah... nehän oli leikattu väärin viistoon. No päätin kokeilla että miten ne osuu jos laitankin ne kolmiulotteisesti yhteen. Jippii sehän onnistui. Sitten innoissaan liimasin sen jo paikoilleen kun huomasin että enhän minä kerennytkään maalaamaan raameja pah...No ei sitten muuta kuin lakkaus pintaan ja keksin liimata nuita ´´materiaalivaihtoseesaminsiemeniä´´ ja vihermateriaalia koristeeksi.Tuohon peilin kehykseen käytin myöskin yhden sydänhaaraniitin koristeeksi.


Tein  huomioliivin  kirkkaanvihreästä kankaasta. Heijastinnauhat löytyi omista ompelutarvikeista.  Kuparilevy : siitä tein nuita metallitarjottimia yms. Neliskulmaiset haaraniitit päätyivät purkin kansiksi, purkin metalli löytyi omista tarvikkeista mutta sisällä on haaraniitin kiinnitysalustaa sitä valkoista pehmeää. Kaksi kukkavaasia, toinen on sellainen panoksen hulsy ja toinen metallinen bolanpää... osa kukkamateriaalista tuli vaihdossa. Jokainen vaihtoon osallistunut varmaan tunnistaa omia materiaalejaan tuolta joten en jaksa alkaa erittelemään keneltä niitä olen saanut.
Tänään ja eilen ilalla tein näitä. Täytekakku sinisestä muovisesta ´´hammastahnatuubistandin´´ kotelon osasta´. Maalasin sen vaaleanpunaisella ´´kermavaahdolla´´ ja koristelin tekemilläni fimo kukilla. Muutama lautanen marimekkoservettiä pullonkorkkitiivisteeseen liimattuna ja kultatussia reunaan. Minimakaronikuvioista tein servettitelineen. Seinävaate syntyi kuin itsestään, vähän hapsutusta alareunaan ja ripustustanko ylös. Hattu on tehty pyöreästä kankaanpalasta, höyhensulata, sydännauhasta ja kukasta, pullonkorkki sisällä tukena. Ikkunaverhot tein myöskin marimekkoservetistä jonka liimasin liisterillä aaltopahviin ja ylös laitoin sytyketikusta laudan. Jalkalamppu syntyi tuikkukiposta, neliskulmaisesta tikusta, jalustassa kukkakoriste lattiaa vasten ( otin keskustan molemmat lilat osat pois), lehdet liimasin pahville ja tein niistä hyllyt ja koristeena varjon reunassa on paperirypytystä ( löytyi materiaaleista myöskin).