Heidi sai postia Eevertiltä eilen ja päätti oitis siivota eteisen Joulukuntoon. Eevert oli laittanut kauniin Jouluisen kranssin ja Heidi halusi laittaa sen eteisen oveen. Siinä olikin Heidillä taiteilemista että sai sen pysymään tukevasti kiinni ettei se putoa kun ovea avataan ja suljetaan. Enkelin Heidi asetti eteisen pöydälle, kynttilä, kilikellot ja sätkynukke odottavat vielä paikkaansa. Joulutähtikin on jo eteisen pöydällä. ( viime Joulun Joulukalenterista)
Sipsu koira  ja sen kaveri tulivat eteiseen katsomaan että josko pääsisi ulos kun ovi kävi yhtenään , niin kovasti tuntui Heidi aukovan ovea ja testaavan kranssin pysyvyyttä. Heidillä on jo huopatossut jalassa mutta talvitakki puuttuu, aikoo kai raottaa ovea vain ja päästää koirat pissille piha-aitaukseen joka on kätevästi ulko-oven ympäröimä.



Sipsu tietää että tämä ovi on tärkeä ovi monestakin syystä. Hänkin on huomannut tuon kauniin kranssin. Ja eteisen penkille on jostain ilmestynyt salaperäinen pakettikin. ( viime Joulun kalenteriluukusta ). Sipsu miettii että joskus vähän yli vuosi sitten tuosta ovesta sisään astui joku punatakkinen ´´kummitus´´ jota kaikki vähän pelkäsivät tai ainakin tunnelma oli jännittynyt punatakin sisään tullessa. Sipsu oli vähän murissut ja haukkunutkin tulijaa... mitenkähän tänä Jouluna...uskaltaako edes ovea avata.