IMG_3692%20%282%29aino%20s..jpg

Mulla oli edellisen kauppareissun jälkeen jäänyt pari tomaattia syömättä tällalailla lautaselle kypsymään vähän liian pitkäksi aikaa. ( nämä on uusia ) Kun katsoin tarkemmin niin sieltähän oli alkanut tunkemaan taimia. Pistelin haarukalla tomaatin `´hattuun`` reikiä ja odottelin vielä muutaman päivän, silläaikaa kaivoin lumen alta multasäkin sisälle sulamaan. Multa oli jäänyt viimekesältä yli. ( onnekseni )

IMG_3696%20Ainos..jpg

Hajotin tomaatin ja laitoin siemenklöntit multaan. Osan leikkasin viipaleiksi ja multaan. Parin viikon päästä siemenestäkin oli itänyt taimia. ( nämä on jo uutta satsia itäneitä )

IMG_3694%20aino%20s..jpg

Onneksi meillä juodaan maitoa että sain istutettua pikkutaimet uudestaan. Ja onneksi löytyi vielä hiekoitushiekkaa salaojiksi purkkien pohjalle. Suunnittelin jo että haen keräämiäni maitopurkin korkkeja pohjalle laitettavaksi mutta sitten muistin että onhan tuota hiekkaa. Nämä taimet on 21.3.2020 laitettu itämään joten ne ovat jo kolmisen viikkoa vanhoja.

Saas nähdä onnistunko kasvattamaan niistä kelpo kasveja jotka antaisivat satoa. Lapsena ( oli jotain 10-12 v.) opettaja antoi minitomaatintaimia ja kasvatin niitä oman huoneen ikkunalla ja olipa kiva napsia suuhun pikkutomaatti aina silloin tällöin. Piti vaan malttaa odottaa että ne olivat kypsiä.

Siellä kotikaranteenissa voisi kokeilla myöskin kasvatusta! Suunnittelin jo että jos ei löydy multaa niin uhraan tai kerään muutaman teenlehden ja kahvin purut keitettynä tai suoraan. Tomaattihan kaipaa vahvaa multaa. Lannoitteeksi kananmunan kuorimurksetta.

Yhtenä talvena keräsin käytettyjä teepusseja, kuivatin ja karistin teenlehdet kippoon ja annoin ne sitten kastemadoille ruoaksi. Kiitokseksi ne tekivät pikkupoikasia.