Lisäsin tähän perään kaksi muutakin tapaa tehdä aloitus.

Aloitus no:1  

Laitanpa tässä tällaisen pikkuliinan aloitus ohjeen.

Kangas on vanhaa lakanakangasta siis puuvillaa. Leikkaa n. 2 x 2 cm tai 3 x 3 cm neliö tai haluamasi muoto. Ota pala leivinpaperia alle ja laita kangaspalat päälle. Imeytä koko kangaspalalle Fray Stay:ta ja anna kuivua. Vasen yläkulman pala: osa käsittelemättä että huomaa eron. Muut palat märkiä paitsi neulan alla oleva on jo kuiva. Siis kuivuu huomaamattomaksi, kovettuu hiukan mukavasti käsiteltäväksi.

Töki reunaan millin parin välein reiät, jäävät kivasti auki Fray Stayn ansiosta. Nyt voit alkaa virkkaamaan ympäri kiinteitä silmukoita ja välissä 1 tai 2 ketjusilmukkaa. Virkkuukoukku 0,4 mm lankana tavallinen ompelukoneeseen tarkoitettu ompelulanka. Siis aloitus vielä :pistä koukku reiän läpi päältä päin  ja vedä lanka silmukalle eteen , nosta takaa lanka koukulle ja vedä silmukan läpi. Tee kaksi ketjusilmukkaa väliin ja taas pistä koukku seuraavan reiän läpi ja vedä silmukka läpi eteen , nosta takaa lanka koukulle ja vedä läpi. jne. Kulmissa tee samaan reikään 3 x kiinteä silmukka ja välissä 1 tai 2 ketjusilmukkaa.

Seuraavalle kerrokselle voit itse tehdä haluamasi pitsin mallin.

Aloitus no:2

Käsittele pohja taas Fray Stay:lla  tai vain reunat No sew fabric gluella. Anna kuivua hyvin.

Ompele neulalla ja langalla napinläpipistoin ympäri reunan. Kuvan soikiolla olen testannut nuita molempia ´´liimoja´´ja hyvin toimivat.

Tässä vielä pisto.

Ja taas virkataan reunan ympäri.

Tässä vielä Aloitusno:3

Nuo kaksi neliönmuotoista liinaa olen tehnyt ilman liimaa ta fray stayta. Käänsin saumavarat taaksepäin ja ompelin reunan neulalla ja langalla ja sitten virkkasin reunat.