Tänään oli reissupäivä Ivaloon ruoanostoon. Tuntuu että sitä pitää aina suunnitella hyvin ettei tärväänny turhaan aikaa. Eilen piti putsata auton päältä 10 cm lunta ja repiä pressuja irti. Lumien kolaus auton ympäriltä vielä pois.

002.jpg

Yöllä klo 3.00 kävin harjaamassa vielä ohuen lumikerroksen pois ja laitoin auton moottorinlämmityksen päälle ja sisätilan puhaltimen myöskin lämmittämään. Talon laitoin yöllä myöskin muutamaksi tunniksi sähkölämmitykselle kun aamulla ei viitsi jättää tulta uuniin kun olemme poissa. Nukuin vielä muutaman tunnin. Ja ostoslista onkin sitten hyvin suunniteltava. Ensin haen jauhot, säilykkeet yms.Toisena haen kasvikset, hedelmät yms. Viimeisenä on maitotavarat, lihat ja kalatuotteet. Eikä se ostoslista vielä tähän loppunut vaan lista jaotellaan vielä kauppojen mukaan ettei tarvi turhia kurvailla autolla. Elikä ensin mennään esim. apteekkiin  sitten tankkaamaan sitten ruokakauppaan jne. Ja tietysti autoon pitää muistaa laittaa tarpeeksi kylmälaukkuja ja koreja ettei herkät ruoat pääse lämpiämään tunnin matkalla. Ja jos on kovasti pakkasta niin vilttejä tarvitaan hedelmien ja salaattitarpeiden suojaksi. Ruokavarat pitäisi sitten riittää 2-3 viikoksi. Että vedä siitä huumoria kun pinna on lähtiessä jo kireällä kun pitää vielä kotonakin kaikki heti järjestellä paikoilleen kaappehin.  No ei se pinna niin kireällä ollut.heh. Kävin otamassa myösin hiukan askartelutavaraa. Koko päivänä en ollut ehtinyt syödä kuin puolikkaan raaahkon banaanin ja pari kurkkupastillia joten oli jo kova nälkäkin.

Kotiin tultuani posti oli tuonut ihania yllätyksiä,

002.jpg

Kikka oli laittanut yllärin; kaksi jouluaiheista kangasta ja leivoksia laatikossa ja lautasella sekä ihanan nukkekotiaiheisen joulukortin. Kiitos Kikka! .

006.jpg

Postista hain tulomatkalla Annelin laittaman paketin jota ei saa vielä avata, se on aatoksi. Voi maltankohan siihen asti? Kiitos Annelille, pitää yrittää odotella vielä monta päivää.

Eilen tuli postita myöskin Qawsin laittama askartelutavarakuori. Hän kyseli blogissaan että tarviiko joku näitä vai heittääkö hän ne roskiin? No EEEEIII kyllä minä haluan.

005.jpg

Kiitos Qaws,!