Nämä verhot on tehty Lundby nukkekotiin mutta samalla ohjeella voi tehdä isompaan tai pienempäänkin  nukkekotiin.

Mittaa ikkunan leveys ja korkeus ja lisää pituutta ja leveyttä  ja tee pahvineliö. Piirrä pahville haluamasi verhon malli ja leikkaa muu osa pois.

Leikkaa kangas reilusti leveämmäksi sivuilta. Leikkaa keskelle halkio 1 cm vaille verhon pahvia.

Nyt tarvitaan ompelukonetta rypytysnauhojen ompeluun. ompele kaksi suoraa ommelta pitkällä tikillä että saat rypytettyä verhon.

Liimaa pahvi kiinni reunoista verhojen nurjalle puolelle.

Käytin Decorator gluetan , tosi hyvä tässä. Sivut on siis liimattu.

Leikkaa yläreuna pieniin osiin niin ne on helppo liimata. Voit toki liimata yhteen menoon koko reunan mutta rypytyksen kannalta on helpompi laittaa osissa liimaus.

Nyt se näyttää nurjalta puolelta tällaiselta.

Ja oikealta puolelta tällaiselta.

Käännä verho nurjapuoli ylöspäin. Leikkaa keskelle halkiot kulmia kohti.

Liimaa pieni leikattu kulma kiinni keskelle takana.

Verho käännetään oikea puoli päällepäin, huomaa yläkulman liimaus näkyy nyt. Ompele molemmille sivuille rypytys langat ja rypytä sivut sitoen langat taakse lenkiksi.

Tässä näkyy nyt nuo rypytyslangat nurjalla puolella. Asetele verhot mukavaan asentoon ja liimaa verhon reunat pahviin kiinni. Kuvassa tuo liimauskohta on tarkoitettu tuolle pitsin kiinnitykselle. Eli seuraavaksi mittaa pitsi sopivan pituiseksi mieluummin sentin pitemmäksi. Ja liimaa paikoilleen reunaan.

Tässä pisit liimattuna, laita ne niin että ne pilkottaa reunan yli oikealle puolelle. Tämä on siis nurja puoli.

Leikkaa samasta kankaasta nurjalle puolelle ´´peittopala´´´jos verhoa katsellaan myöskin ikkunan läpi ulkoapäin. Muuten tätä vaihetta ei tarvitse tehdä jos verhot ovat feikkikuvaikkunassa. Siis liimaa tuo vasemmanpuoleinen kangas reunoja pitkin tuon oikeanpuoleisen päälle.

Nyt verhot näyttävät tällaisilta NURJALTA puolelta. Pitsi jää nuitten kahden kpl :een väliin. Siisti alareunat tasalle.

Verhot näyttävät OIKEALTA puolelta nyt tällaisilta. Siis leikkaa ylimääräiset pitsinhelpeet pois.

Liimaa alareunaan pitsiä tai jos haluat ilman pitsiä niin tuon alareunan voi taittaa sisäänpäin ilman pitsiäkin, mutta se vaihe pitää tehdä tuolla aikaisemmin. Sivuille laitoin rusetit hengityssuojaimen valkeasta kuminauhasta. Siihen käy tuo sama pitsikin tai silkkinauha yms. Tuo verhokotelo on bilteman sytyketikuista tehty ja verho kiinnitetään siihen ja sitten kahdesta kulmasta seinään.

Tässä kuvassa verhot ulkoapäin katsottuna, ei näy valkeita pahveja ulospäin kun on takanakin ´´peitto´´kangas.

Tuo ulkoseinä on kuvattu kesken lakkauksen kun keksin että tiiliseinästä tulee paremmannäköinen kun se saa lakkapinnan, alaosa lakkaamatta.

Tässä toisenlaisia verhoja. Verhokoteloon liimasin ensin yläkapan joko suorana tai rypytettynä. Tuon pitsin olen joskus nyplännyt pellavalangasta ja se nyt osui käteeni niin tein siitä sitten verhot.

Tässä verhokotelot oikeinpäin.

Sitten jos haluaa sivuillekin verhot niin käännetäänpä vielä nurjalle puolelle niin näytän miten kiinnitin ne.

Liimasin sivuverhot eri palalle ja kiinnitin  yläreunaan verhokoteloon. Näin sain vaikutelman että verhokotelossa on kahdet verhokiskot; ensin yläkapalle ja sitten sivuverhoille.

Säleverhot tein kopiopaperista viikkaamalla n.0,5 cm haitaria. Haitaripinon molemmissa päissä  porasin reiät läpi kiristysnaruille. Liimasin ´´säleikön´´ kiinni kappaan, mutta olisi pitänytkin tehdä vähän toisin eli olisi pitänyt laittaa tuonne toinen lauta lähemmäs seinää ja siihen säleikkö kiinni mutta kyllä kai se palvelee nuinkin.

Tässä säleverhot oikeinpäin. Laitoin tuonne taakse rautalankaa rei-istä läpi että säleikkö ei käpristyisi.

Ikkunoihin liimasin jäätelötikuista pokat. Osa kukkalaudoista oli vanhoja, osa puutui ja osa vähän rikkinäisiä. Niitä oli jo korjaillut edellisen ``remontin jäljiltä``.

Tässä ulkopuolelle jätskitikkuja myöskin.

Sitten vielä tuonne päälle yksi tikku ja alaskin olisi voinut laittaa mutta kun nuissa sivuissa olisi jäänyt ikävät kolot niin jätin ne pois. Ja taas laitoin vain lakkaa pintaan. ( Jätin tulevillekin remonteille maalausvaraa jos haluan muutosta väreihin.)

Tässäpä tämä verhopläjäys nyt sitten oli, toivottavasti edes jollekin on näistä ohjeista apua.