IMG_6275.jpg

Minä alan aina latvasta puuhun kiipeämään, eli tein ensimmäisenä tuon ison kiven ympärille makrameepunokset ja sitten toisena tuon pyöreän tumman ja lopuksi tuon verkkomaisen punoksen kiveen. Eli vaikein ensin ja helpoin lopuksi heh.

Nuo kaksi litteää kiveä olen itse hionut monta vuotta sitten ja ne on jääneet laittamatta mihinkään. Nyt innostuin kun löysin kivet ja ohjeen.

IMG_6285.jpg

Seuraavia kiviä koruiksi, kivet olen rumpuhionut myöskin kauan sitten. Nyt ne pääsivät käyttöön.Tulitikku antaa mittakaavaa.

IMG_6277.jpg

Sitten taas kiivettiin latvaan, lanka oli haastavaa kun se oli niin liukasta että aukesi solmuista ja piti kiristellä koko ajan, mutta siinä on kiva kiilto. Kivi on taas omaa hiontaa. Helmet ovat puuhelmiä.

IMG_6295.jpg

Tämä kivi oli kaikkein ensimmäisin kivi jonka hioin aikanaan kun aloitin harrastusta. Nyt sekin on riipuksena. Ympärillä jotain lasihelmen tapaisia.

Täytyy todeta että joskus 30 vuotta sitten kun tein amppelin makrameetekniikalla niin ei ollut internettiä käytössä. Olisin varmaan hurahtanut tekemään kaikenlaista jo silloin. Kirjastosta, joka oli pitkän matkan takana, haettiin ideoita ja ohje kirjoja.

Nyt on tullut tehtyä seinävaatteita, amppeleita, lyhtyjä, koruja, kirjanmerkkejä, avaimenperiä,laukkuja, selänpesintä, pannunalustaa, jouluornamentteja yms...