IMG_8574-normal.jpg

Laitanpa tänne ( minimollan 1:12 ) Mikon tekovaiheita. Jossain vaiheessa päätin että hänelle tulee ´´luurankokin´´.  Otin riskin ja neuloin mollan hartioihin asti tyhjänä ilman täytettä. Oli ainakin helpompi neuloa kun ei ollut täyte tiellä. Taivuttelin luurangon puuvillapiippurassista, ei siis siitä askarteluun tarkoitetusta tekokuituisesta vaan oikeasta piipunpuhdistukseen tarkoitetusta rassista. On hiukan ohuempaa joten laitoin rassin kaksinkertaisena.

IMG_8600-normal.jpg

Tässä on jo ´´rassiluuranko´´ laitettu paikoilleen ja kohta alkoi sitten käsien ja kropan neulominen yhteen.

IMG_8616-normal.jpg

Nyt työssä oli 7 kpl nuita 0,8 mm puikkoja ja vielä apuna 0,6mm virkkuukoukku ja ohut neulakin taisi olla pahimmissa paikoissa. Olkapään kohdalla jaoin ne 8 silmukkaa kahdelle puikolle. Virkkuukoukulla piti koukkia kavennussilmukat yhteen ja lanka sitten sen avulla puikolle, oli sen verran hankala neuloa tavallisesti.

IMG_8618-normal.jpg

Huh... tässä vaiheessa sitten homma alko jopa ´´koukuttamaan´´ei malttanut pitää taukoa...langanpäitäkin oli päätelty aika monta etteivät olisi tiellä.

IMG_8620-normal.jpg

Kasvot alkaa olla jo aika pitkällä. Nenukka ja silmänaukot...aloin miettiä ...kukahan tämä oikein on?

IMG_8640-normal.jpg

Toinen silmä on jo paikoillaan. Toinen silmä odottaa rinnuksilla asennusta. Tein silmät ohjeesta poiketen virkkaamalla ensin valkoisella ompelulangalla ( 3 kerrosta kiinteitä silmukoita ) ja sitten neulalla ja ruskealla langalla keskustan ja pieni piste vielä mustalla ompelulangalla. Taustalla tuossa paperissa näkyy minun kerroslaskuri systeemi. Siinä on 1.kerros ja jokainen neulottu puikko merkattu viiva kerralaan ja 2.kerros jne.  Virheisiin ei ole vara koska pientä neuletta on hankala purkaa.

IMG_8641-normal.jpg

Aika hyvät silmät sain tehtyä ja kivoille paikoillekin. Luulisi että pienet silmät olisi olleet hankalat asentaa mutta isommalle nukellehan silmät tuli jo harjoiteltua ( vinksin voksin katseella ) jotenka nyt sitten piti jo onnistua.

IMG_8642-normal.jpg

Nuo levennykset kaulasta ylöspäin näyttää kuin olisi iso suu levällään. Todellisuudessa suuta ei vielä ole ommeltu. Paidan väri ei ole oikein sopivan värinen, mutta hän on Mikko Mallikas. Kunhan tästä shokista selviän niin neulon Mikolle ruskean paidan niin kuin esikuvallaankin. Ja ruskeat housutkin Mikko tarvitsee.