Laitanpa tähän ohjeen naulakossa roikkuville keittiö pyyheliinoille. Kokoa muuttamalla isommaksi saa kylpypyyhkeen. ( Terveisiä Eijulille hän kyseli miten tuo on tehty )

Tarvikkeet:
- ohutta puuvillakangasta
- kangasliimaa ( ei liimaa hyvin jos on tekokuitukangas )
- pitsejä, silkkinauhoja
- viivotin
- sakset
- kockteiltikkuja liimaukseenPeruspyyhkeen ohje: Leikkaa 4,5 cm x 6,0 cm pala. ( sis. n.0,5 cm saumavarat )

 

Taita 0,5 cm saumavarat nurjalle puolelle ja liimaa saumat. Liiman levityksessä kockteiltikku on hyvä apu. Tee joko samasta kankaasta, kapeasta silkkinauhasta tai  virkkauslangasta ripustuslenkki ja liimaa se pitkän sivun keskikohdasta hiukan toiselle puolelle keskikohtaa.
Tässä vaiheessa voit liimata myöskin pitsiä jos haluat.


Taita pyyhe hiukan vinksalleen ja laita liimaa vähän väliin että kerrokset pysyvät yhdessä.Taita sitten taas uudestaan ja laita liimaa väliin. Käännä työ oikein päin.


Tässä on peruspohja pyyheliinalle.
Ennen kuin alat liimata pyyhettä kokoon niin sovittele ensin ja koetaittele että saat pitsit osumaan mieleisellä tavalla. Taitoksen  voi joutua tekemään myöskin esim. näin:


Näin  tai näin ehkä pitsit tulevat paremmin esille oikealla puolella katsottuna.
Älä laita kuitenkaan liikaa liimaa ettei pyyhkeestä tule liian tönkkö.Erillaisilla kankailla ja eri kokoisina saa erinäköisiä pyyhkeitä eri tarkoituksiin. Kokeileppa vaikka tahrojakin, likaiset kädenkuvat tms.

Tähän pyyhkeeseen olen oppinut jo lapsena isältäni kuinka pyyheliina ripustetaan naulakkoon kauniisti. Ja sovelsin sitä nyt minimaailmaan. Kiitos siitä isälleni. Minkä nuorena oppii sen vahana taitaa. Voit siis harjoitella 1:1 kokoisen pyyhkeen kanssa asettelua myöskin.