Monella on sytyketikkuja hankittuna, mutta sitten tuleekin pulma millä ne saisi kauniisti ja suht halvalla poikki. Minulla on tällainen Biltemasta ostettu JIIRISAHA. Toimii ihan hyvin kunhan käsi vaan jaksaa sahata.

Kulmiakin saa tehtyä kunhan kääntää sahanterää...

Paina tuosta sisäänpäin ja käännä terää haluamaasi kulmaan ja ota käsi pois nupin päältä, lukittuu, heilauta vielä sivusuuntaan teräosaa varmistaaksesi että terä on nyt lukittuna. Samoin siirrä taas suoraan kulmaan painamalla nupista ja kääntämällä teräosaa.

Jos haluat monta tikkua ( esim.6 kpl) sahata samanpituisiksi niin niputa ne pöytää vasten pystyssä pitäen ja kiedo maalarinteipillä yhteen. Laita mielellään ainakin yksi ylimääräinen tikku sahattavien tikkujen pinoon alommaiseksi tukemaan.

Nyt sitten nostat sahanterää ylöspäin niin että saat pujotettua tikkupinon tason ja sahanterän väliin. Olethan jo merkannut kohdan josta haluat sahata. Laita terä merkattuun kohtaan ja laske terä kiinni tikkuun ja nyt sitten ota tukeva ote tikkunipusta ja sahalaitteen reunasta ja pidä kiinni ja ala sahaamaan.

Tässä vielä sahausote. Huomaa mitenkä pidät kiinni tikkupinosta ja sahauslaitteen reunasta ettei saha ja tikut pääse liikkumaan sahatessa. Minulla saha on irallaan pöydällä, mutta jos on sellaiset tilat että sahalaitteen saa kiinnitettyä pöytään niin aina vain parempi, mutta käy se näinkin. Alle voisi laittaa vaikka kumimattoa ettei saha liiku sahattaessa pitkin pöytää.

Tässä vielä kulman sahausta.

Sahaa kerralla koko pino alas asti. Niputa maalarinteipillä nippu vaikka molemmin puolin sahauskohtaa niin saat tukevan sahauskohdan. Mutta älä sahaa maalarinteipin päältä. Toivottavasti näistä ohjeista on apua.

Ja jatkoa seuraa...