Aloitetaanpa tämä päivä hyvällä keitolla! Sain Joulukalenteriluukkujen mukana kuivattuja kanttarelleja JARMIINALTA JA  ÄIDILTÄ.

Tässä ohje kiettooni jonka tein :

1/2 L kylmää vettä kattilaan siihen n. 1 dl kuivattuja kantterelleja, laita kattila hellalle hiljaa lämpenemään. Kuori 1 iso porkkana, pilko pieniksi kuutioiksi ja laita kattilaan. Kuori sillä aikaa 5 kpl puikulaperunaa, pilko ja laita kattilaan. lisää sekaan 1 kasvisliemikuutio. Anna keitoksen lämmentyä hiljalleen kiehumispisteeseen. Keitä sitten 15 min. niin että juurekset ovat kypsiä. Lisää joukkoon 2 dl pakastemaissia. Mausta valkopippurijauheella, 1 tl suolaa,paprikajauhetta ja kuivattua persiljaa. Kiehauta kuumaksi mutta älä enää keitä. Nauti maukasnäkkileivän ja ananasmandariinimehun kanssa.

Suolan kanssa saa olla varovainen jos ei tykkää suolaisesta. ( Minä tarvitsen verenpaineen kohotusta.Siksi aika suolaista. ) Ja keitto on maidoton.

Jos haluat tehdä maitopohjaisena tuon niin lisää nämä: 1 dl vettä johon laitat 2 tl vehnäjauhoja, Suurusta keitto tuolla ja lisää sitten kermaa joukkoon.

 Kokeikaa ja kommentoikaa oliko teidän mielestä syötävää.