IMG_5509-normal.jpg

Tein eilen kitaran ja sähköurut/ pianon. Runkona molemmissa on balsa ja etuosien kuvat leikkasin anttilan postimyyntikuvastosta ja liimasin päälle. Kitaraan laitoin ohuesta rautalangasta ja helmistä viritysnupit. Ja täytyyhän siinä olla olkahihnakin, laitoin siihen itsetekemäni pirtanauhan. Sähköurut sai jaloiksensa romulaatikosta löytyneen teräshärpäkkeen. Siinä olikin katkomista, oli nimittäin tosi jämäkkää tavaraa. Tuo sähköjohtokihara on pitkä pussinsulkija jonka kiharsin rullalle, vielä puuttuu pistotulppa. Ja eikun bändi pystyyn.

Lisään tänne vähän vaihekuvia ja kokomääritystä nuille soittimille.
IMG_5505-normal.jpg
Tässä oli osat jotka tein balsasta;
- sähköurut n. 8 cm lev. n.3,4 cm syv. ja laatan korkeusn. 1,1 cm. Jalustan voi väännellä tukevasta rautalangasta korkeus n. 5,8 cm. Laitoin soittimen vähän etukenoon kallelleen, muistelen että olen joskus nähnyt sellaisen  olevan niin. Pilkoin balsan mattoveitsellä. Hioin santapaperilla ja kynsiviilalla kulmat. Paklasin vähän päitä liimalla, oli kuoppia ja niitä jäikin vielä. Mustaa maalia pintaan ja sitten lakkaus.Sen jälkeen liimasin kuvat jotka löysin kuvastosta. ( ainakin kitaralle löytyy kuvia netistä, kävin googlettamassa KITARAn ). Sähköjohtoa kiinni alareunaan.

IMG_5507-normal.jpg
- kitaran mittoja pit.n. 9,5 cm, lev. leveimmästä kohdasta 3,5 cm ja balsalevyn paksuus n.1,1 cm. Piirsin tuon kitaran ääriviivoja myöten balsanpalalle ja sitten vuolin mattoveitsellä reunat pois. Sitten muotoilin kaulan kitaran alapuolelta pyöreäksi ja litteäksi , noin puolet pois paksuudesta. Maalaus mustalla maalilla ja lakkaus. Kuvan liimaus ja sitten kolme rautalanganpätkää yläosasta läpi pienet helmet molemmin puolin: on viritysnupit . Vielä kaulahihna kiinni nuppineuloilla joita tulee miesten kauluspaidoissa.
IMG_5510-normal.jpg

Tuonne kitaran alareunaan liimasin myöskin pienen metallinkappaleen, olisikohan se sitä varten että ei naarmuunnu kun on lattiaa vasten pystyssä ?  Tällaisia ohjeita tälläkertaa sain aikaiseksi. Nuitten oikeaa kokoa en tiedä mutta mittakaava näytti ihan sopivalta soittajaan nähden.

Vielä lisäyksen lisäys eli sähköpistokkeen teko!

IMG_5522-normal.jpg
Tuo valkea osa on hamahelmi ja sen sisälle pujotin u :n muotoisen rautalanganpätkän ja tuon mustan kiharan ´´sähköjohdon´´.


Laitoin leivinpaperin palan alle ja taitoksen päälle ja sitten varovasti silitysraudalla painoin päältä niin että hamahelmi suli hiukan.

IMG_5521-normal.jpg
 Piti käännellä ja silittää joka kulmasta, ei kovin hyvä ,mutta saa kelvata.
IMG_5523-normal.jpg

Vielä piikit lyhennettynä ja valmista tuli!