Tänään ajattelin laittaa askartelu ohjeen: Täytekakkuja pullonkorkeista.

004.jpg

007.jpg

Tarvitset erikokoisia korkkeja; isompi maitotölkistä ja pienempi kermatölkistä tms. Tuossa pienemmässä korkissa on nuo sisäulokkeet jotka pitää leikata pois. Sitten ne liimataan yhteen päällekkäin. Itse käytin erikeeperiä. Maalaa valkealla maalilla kahteen kertaan anna välillä kuivua hyvin. Koristele fimo miniruusuilla, kynttilöillä ja pienillä ``ranskanpastilleilla´´, ne pitää tietysti massailla itse tai koristele fimomassatankoviipaleilla joita saa ostaa valmiina.

008.jpg

Vaihtoehtoisesti voit liimata sahanpurua reunaan ja maalata kinuskin keskelle ja koristella.

Tai sekoittaa sahanpurua maaliin ja rapata rosoista kermavaahtoa pintaan. ( maalaa pohja ensin ja anna kuivua niin rappauksen saa kivasti tasoitettua pintaan ). Kohoväreilläkin saa pursotuspintaa. ( mannasuurimoitakin voi varmaan käyttää rappauksessa , itse en ole sitä vielä kokeillut.)

013.jpg

003.jpg

Korkeista voi myöskin tehdä hiekkalinnoja;levitä liimaa ´´korkkikakun´´ päälle ja pyörittele hiekassa. Pikku-Onni onkin ollut kesällä ahkerana hiekkalinnoja rakentelemassa. Voit tehdä korkin päälle valmiiksi reiän lipun tikkua varten. Lipun voit tehdä joko fimomassata ta ihan vaan paperista tai kankaasta.

Hauskoja askarteluhetkiä.